Tuesday, February 21, 2017

Do ta bëjnë cjapin mbret!-nga Kol Shkodrani

DO TA BËJNË CJAPIN MBRET

Nga KOL SHKODRANI

Nuk di dhia ç'është tagjia
Por kur dhia vjen në pushtet
Nuk do një por i do të tria: Tre-pushtet...

S' prodhon qumësht por kakërdhi
Për këtë fukara milet
Do ta bëjnë dhe cjapin mbret!

Prit, o prit, more kumbarë
Mos u ngut, asgjë s'ke parë
Derisa të hash, si lopa, bar...

© Kol Shkodrani 2017