Thursday, June 7, 2007

Qytet i moralshëm dhe Pela e kuqe me huqe /nga Kol Shkodrani


KOL SHKODRANI 
qytet
i moralshëm
_______________
Ky qytet është i moralshëm 7 ditët e javës
të hënë, të martë, të mërrkurrë, të ejte, të premte dhe
uikend, të gjithë me brakesha deri në fund të këmbëve
kërcijtë femrave kurrkush nuk ua sheh

por kur nata bie e morali përgjumët
bashkë me njerëzit, ku koka këmbët
për gratë e njeritjetrit burrat përgjunjën
e në jataket e botës endrrat u gjëndën

ky qytet e ka moralin mbi Himalajën e kërthizës
moralistët këtë qytet e mbajnë si model
të hënë, të martë, të mërrkurrë, të ejte, të premte dhe
uikend, pa brekë në rrugë kurrkush nuk del.

ky qytet nuk ka kurva, as kurvarë, as zuzare per te treguar
me gisht - edhe gratë mburren shumë për këtë qytet
ku kane rininë, pleqërinë, burrat... dhe fëmijët
që kanë ADN-en e fqinjëve të vet.

...ky qytet i moralshëm, pa brekë... ky qytet!

2007


PELA ME HUQE....

Na ish një herë një pelë me huqe
trupin e kish të shkurtë e Vrimën të kuqe
fantazonte për dashuri të mëdha
shihte ëndrra epshore në grazhd
e kur kalëbardhi e përkëdhelte ngadalë
shfrynte pela me huqe me vrimë të kuqe
hazdisur lëshonte hingëllimë
"mu hiq sysh Rosinant gërdallë
nuk bëj seks me një kalë
ëndërroj kaun brikaltër unë
se Vrimen e kam vullkan që nxjerr llavë
e djeg dhe e përvëlon të mjerin kalë"
nuk e dinte pela me huqe me Vrimë të kuqe
se njeriu e tredh ka zinë
e kau tredhur nuk është për atë punë
veç për kular e ugarë e pak gjumë...
...na ish një herë një pelë
një pele me huqe me Vrimë të kuqe
që e shkoi jetën ëndrra duke parë
për një ka të tredhur në ugar.
© Kol Shkodrani 2007