Saturday, May 10, 2008

FANTAZMAT E POEZISE


FANTAZMAT E POEZISE

-Cdo ngjashmeri me persona reale eshte e rastit.

Autori K. Shkodrani

Pashe at' qiell e pashe at'dhè,
koken time ju bej be
be shqiptari historik
qe Malesise i rri besnik
a thue ju vertete mendoni
se shoqata e shkrim(a)tareve
Sha-Shka Shqipo-Amerikane
eshte e gjalle e eshte ne jete
thua t' jete e vertete ?
si ne legjend e si ne perralle
i vdekuri te behet gjalle?
Kush e di, eshte ngrit nga varri
Konstandini i Teksasit
sepse kockat nuk i treten
po se mbajti amanetin
do ta sjelle kumbareshen
kryepoeten nga Nju Jorku
ne Stamford te Konektikatit
sa dhe plaka Nic e shkreta
shqyer denglash ne halle te veta
rri sheh zogjt qe fluturojne
lemerisur tek kendojne
me nje ze krejt te mekur
si ketu e dhjete shekuj:
"Keni pare a s'keni pare
"Shkon i vdekuri me te gjalle!"
.................................................
e pastaj kur hyne ne dere
plasen si dy poce vere...

* * *
31 maj, eshte dite e shtune
them te shkoj dhe une
ta shoh kete ngjarje te ralle
rrasa e vorrit kthye ne kale
poetucat me flamur
qyqen tek kendon mbi gur...

Kol Shkodrani